online-poker-legal-states
 
Temperature 28 °C Cloudy
 
13 : 12 : 15
Wed, 19 May 2021
roulette-bonus-offers

 
fat-santa-free-slot
online-poker

330 Keluarga B40 Sekitar Miri Dan Marudi, Sarawak Terima Sumbangan Pek Keperluan Asas #MYAirportCARES,betonline casino,kiss 918 link

MIRI– Terbaharu, 330 keluarga dari kawasan Miri dan Marudi, Sarawak menerima sumbangan pek keperluan asas #MYAirportCARES. Mereka merupakan sebahagian daripada 1,840 senarai penerima B40 dalam sebuah inisiatif tanggungjawab korporat (CR) Malaysia Airports yang disokong oleh PERMAIxGDRN (Perlindungan Ekonomi & Rakyat Malaysia x GLIC/GLC Disaster Response Network). Jumlah keseluruhan peruntukan bernilai RM400,400 bagi agihan di seluruh negara dan setakat ini, inisiatif tersebut telah berjaya menyantuni hampir 1,400 penerima di lima lokasi di Malaysia dengan berbaki tiga lokasi lagi selepas Miri dan Marudi. Penyampaian pek tersebut yang diketuai oleh En Mohd Jauhari Abdullah selaku Pengurus Lapangan Terbang Miri (MYY) yang juga bertanggungjawab menjaga operasi Padang Terbang Perlepasan dan Pendaratan Singkat atau STOLport Marudi (MUR) telah disempurnakan pada 27 Mei dan 28 Mei lepas dan telah dijalankan secara kaedah pandu lalu dengan pematuhan prosedur operasi standard (SOP) COVID-19 yang ketat sebagai sebahagian pembudayaan norma baharu.

sarawakcare

 

Menurut pengerusi Malaysia Airports, Dato’ Seri Diraja Zambry Abd Kadir, “Selaras dengan janji penjenamaan organisasi iaitu menjalin hubungan ceria, Malaysia Airports amat prihatin dengan keadaan golongan B40 yang terjejas. Kami sedar dengan penguatkuasaan semula Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang membataskan pergerakan golongan komuniti ini, ianya tidak dapat dinafikan akan memberi kesan kepada kedudukan ekonomi sesebuah keluarga itu.  Namun langkah ini perlu dilaksanakan dengan mengambil kira faktor keselamatan dan kesihatan awam. Justeru, program sebegini merupakan salah satu inisiatif Malaysia Airports untuk membantu meringankan beban komuniti di sekitar lapangan terbang kami beroperasi kerana kami sedar tanggungjawab kami bukanlah sekadar sebagai pengendali lapangan terbang utama negara.”

Pemberian sumbangan barangan keperluan asas kepada para penerima ini adalah bertujuan untuk meringankan beban golongan ibu atau bapa tunggal, orang kurang upaya, warga emas serta komuniti lapangan terbang yang terkesan akibat penularan wabak COVID-19. Dengan peruntukkan sebanyak lebih kurang RM55,000 bagi penerima di Miri dan Marudi, setiap pek sumbangan mengandungi barangan keperluan asas seperti beras, tepung gandum, minyak masak, gula, susu, makanan kering dan pelitup muka.

Sebelum Miri dan Marudi, komuniti B40 di sekitar Lapangan Terbang Antarabangsa KL, Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang, Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim, Alor Star dan Lapangan Terbang Sultan Mahmud, Kuala Terengganu terlebih dahulu menerima sumbangan pek keperluan asas #MYAirportCARES menerusi inisiatif yang sama.
 

SUBANG – Malaysia Airports had submitted a comprehensive strategic plan for the long-term…

SEPANG – Safety protocols at the network of airports operated by Malaysia Airports have…

MUKAH – The new Mukah Airport (MKM) has opened today, following a successful Operational…

SEPANG – The Runway 1 of KL International Airport (KLIA) has been fully rehabilitated and…

MIRI– Terbaharu, 330 keluarga dari kawasan Miri dan Marudi, Sarawak menerima sumbangan pek…

SEPANG – Berikut merupakan kenyataan daripada Pengerusi Malaysia Airports, Dato’ Seri…

ISG recorded 4.2 million passengers for 1Q 2021, with March monthly load factor nearing…

SEPANG – Pihak Malaysia Airports ingin memberi pencerahan tentang kenyataan tular di…

SEPANG – It has come to our attention that there have been allegations circulating on…

SEPANG – Southeast Asia’s first MRO facility that can handle the full life cycle of…

free-american-roulette-practice